Vepřové na bosenský způsob
90 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kilogramVepřové maso libové
- 3kusyPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaPepř bílý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
56 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka orestujeme. Když má zlatou kůrku, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cibuli, omytá pokrájená rajčata s paprikou. (Rajčata krájíme na kostky a papriky bez jádřinců na nudličky.) Vše osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme 2 dl vody a necháme dusit pod poklicí přibližně 1 hodinu.
- 3Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a ihned odstavíme z plotny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.