Vepřové na bosenský způsob

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyCibule
    • 1kilogramVepřové maso libové
    • 3kusyPaprika zelená
    • 5kusůRajčata
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2decilitryVoda pitná
    • 1lžičkaPepř bílý
    • 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
56 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji maso zprudka orestujeme. Když má zlatou kůrku, přidáme k němu nadrobno pokrájenou cibuli, omytá pokrájená rajčata s paprikou. (Rajčata krájíme na kostky a papriky bez jádřinců na nudličky.) Vše osolíme, opepříme, promícháme, přilijeme 2 dl vody a necháme dusit pod poklicí přibližně 1 hodinu.
  • 3
    Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a ihned odstavíme z plotny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.