Vepřové na kari chiang mai
120 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžícePasta chiang mai
- 4lžíceOřechy burské pražené
- 3lžíceTamarindové pyré
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
411 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci blanšírujeme kostičky vepřového masa ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté vodu slijeme a maso necháme důkladně okapat.
- 2V pánvi Wok rozpálíme olej a asi 2 minutu v něm smažíme česnek s kari pastou chiang mai a mícháme, až začne směs vonět. Přihodíme připravené vepřové maso, nasekané šalotky, 4 cm kus nastouhaného zázvoru a pražené nesolené burské oříšky. Vše krátce promícháme a přilijeme 500 ml vody, tamarindové pyré a přivedeme k varu.
- 3Nakonec vmícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme asi jeden a půl hodiny, až bude maso opravdu velmi křehké. Bude-li třeba, přilijeme další vodu a vaříme maso tak dlouho, až se téměř rozpadá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.