Vepřové na kari chiang mai

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
411 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci blanšírujeme kostičky vepřového masa ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté vodu slijeme a maso necháme důkladně okapat.
  • 2
    V pánvi Wok rozpálíme olej a asi 2 minutu v něm smažíme česnek s kari pastou chiang mai a mícháme, až začne směs vonět. Přihodíme připravené vepřové maso, nasekané šalotky, 4 cm kus nastouhaného zázvoru a pražené nesolené burské oříšky. Vše krátce promícháme a přilijeme 500 ml vody, tamarindové pyré a přivedeme k varu.
  • 3
    Nakonec vmícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme asi jeden a půl hodiny, až bude maso opravdu velmi křehké. Bude-li třeba, přilijeme další vodu a vaříme maso tak dlouho, až se téměř rozpadá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.