Vepřové na medu
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůCibule perlová
- 3lžíceOcet Sherry
- 4lžíceMed včelí
- 1lžíceKoření pěti vůní
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 200gramůChutney mangové
- 6lžicOmáčka sójová
- 100gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 550gramůVepřová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké.
- 2Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova.
- 3Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
- 4V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí.
- 5Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.