Vepřové na medu

60 min.

Ingredience

    • 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
    • 4lžíceOlej slunečnicový
    • 100gramůCibule perlová
    • 3lžíceOcet Sherry
    • 4lžíceMed včelí
    • 1lžíceKoření pěti vůní
    • 2decilitryHovězí vývar základní
    • 1lžičkaSůl
    • 200gramůChutney mangové
    • 6lžicOmáčka sójová
    • 100gramůZeleninová směs jarní - mražená
    • 550gramůVepřová plec
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova.
  • 3
    Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
  • 4
    V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí.
  • 5
    Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.