Vepřové na paprice s houbami

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůVepřová krkovička
    • 2lžičkySůl
    • 2lžičkyMouka pšeničná hladká
    • 1kusCibule
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 300gramůHouby čerstvé
    • 150mililitrůŠlehačka
    • 2lžičkyPaprika žlutá
    • 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
62 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krkovici bez kosti rozdělíme na 4 porce, naklepeme, osolíme, poprášíme lžičkou papriky a polovinou mouky, v kastrolu na 60 g sádla z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, přidáme zbytek mouky i papriky, osolíme, podlijeme vodou, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
  • 2
    Houby očistíme, pokrájíme na plátky a na pánvi prudce opečeme na 60 g rozpáleného sádla, osolíme, přidáme k masu. Nakonec vmícháme horkou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.