Vepřové na paprice s houbami
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 150mililitrůVoda pitná
- 300gramůHouby čerstvé
- 150mililitrůŠlehačka
- 2lžičkyPaprika žlutá
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
62 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krkovici bez kosti rozdělíme na 4 porce, naklepeme, osolíme, poprášíme lžičkou papriky a polovinou mouky, v kastrolu na 60 g sádla z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, přidáme zbytek mouky i papriky, osolíme, podlijeme vodou, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
- 2Houby očistíme, pokrájíme na plátky a na pánvi prudce opečeme na 60 g rozpáleného sádla, osolíme, přidáme k masu. Nakonec vmícháme horkou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.