Vepřové na zelenině
205 min.

Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 1lžičkaPasta z kukuřičné mouky
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika zelená
- 175gramůZelí čínské
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibulka jarní
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na nudličky pokrájíme vepřové maso a dáme na talíř. Smícháme v misce polovinu sójové omáčky a polovinu cukru, víno, pastu z kukuřičné mouky a nalijeme směs na vepřové maso, promícháme, aby se maso pokrylo marinádou, a necháme 15 minut marinovat.
- 2Mrkev, papriku a čínské zelí nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na něm minutu vepřové nudličky, poté je vyndáme a udržujeme stranou teplé. Přidáme mrkev, papriku, čínské zelí, pokrájenou jarní cibulku a zázvor a dvě minuty smažíme za neustálého míchání. Přidáme zbývající cukr, sůl, vepřové maso, zbylou sójovou omáčku a vodu a promícháme. Necháme dvě minuty povařit.
- 3Hotový pokrm okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.