Vepřové plátky na kmíně
50 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 200gramůVepřové maso libové
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKmín drcený
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme a mírně osolíme, vložíme na zpěněnou cibulku s kmínem a opečeme po obou stranách. Podlijeme a povaříme.
- 2Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, po zhnědnutí podlijeme a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 7. 2015
Vepřové plátky na kmíně
Klasický recept na hotovku. Oleje stačilo malinko méně, masa dávám 120 g na porci a méně kmínu, ale to záleží na chuti. Před podáváním procedím. Opečené maso se zalije jen malým množstvím vody a podle potřeby se přidává v průběhu dušení. Místo vody je dobré použít vepřový vývar z kostí.