Vepřové plátky na víně
11 min.

Ingredience
- 800gramůVepřové maso libové
- 2lžičkySůl
- 3mililitryLimetková šťáva
- 125mililitrůVíno bílé
- 55gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
3 mg
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Osolené plátky masa jemně pokapané limetkovou šťávou (cca 8 ks po 100 g), orestujeme na rozehřátém másle asi 3 minuty z každé strany. Hotové je vyjmeme a udržujeme teplé po dobu, než připravíme šťávu, kterou zhotovíme přilitím vína do výpeku z masa. Vaříme cca 2 minuty, aby se víno částečně odpařilo a šťáva zhoustla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.