Vepřové plátky na zelenině po maďarsku
90 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 1kusPaprika červená
- 2gramySůl
- 1kusPečivo bezlepkové
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky tvaru silnějších nudlí. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji s mletou paprikou na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní vepřové plátky a zprudka je opečeme z obou stran. Potom vše zalijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka.
- 2Rajčata oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže a přelijeme je vroucí vodou. Oloupaná rajčata a papriku, zbavenou jádřince nakrájíme na malé kousky a přisypeme je k dusícímu se masu. Směs dusíme dále tak dlouho, dokud přidaná zelenina nezměkne a nepustí šťávu. Před servírováním rozstrouháme tvrdší bezlepkovou housku a opražíme ji. Hotový teplý pokrm posypeme opraženým bezlepkovým pečivem a podáváme teplé, nejlépe s bezlepkovými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.