Vepřové plátky na zelenině po maďarsku

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky tvaru silnějších nudlí. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji s mletou paprikou na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní vepřové plátky a zprudka je opečeme z obou stran. Potom vše zalijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka.
  • 2
    Rajčata oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže a přelijeme je vroucí vodou. Oloupaná rajčata a papriku, zbavenou jádřince nakrájíme na malé kousky a přisypeme je k dusícímu se masu. Směs dusíme dále tak dlouho, dokud přidaná zelenina nezměkne a nepustí šťávu. Před servírováním rozstrouháme tvrdší bezlepkovou housku a opražíme ji. Hotový teplý pokrm posypeme opraženým bezlepkovým pečivem a podáváme teplé, nejlépe s bezlepkovými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.