Vepřové plátky po středomořsku
110 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 200mililitrůOmáčka sójová
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
691 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zálivka: Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. Sójovou omáčku smícháme s bílým vínem, lžící oleje, cibulí a česnekem. Zálivku ochutíme lžičkou zázvoru a špetkou soli. Zálivku důkladně promícháme a vepřové plátky masa zálivkou potřeme.
- 2Maso: Připravené plátky vepřového masa necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Potom plátky masa opékáme buď na pánvi na rozehřátém oleji, nebo na otevřeném ohni na rožni. Pečené maso podáváme horké se sezónní zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.