Vepřové plátky sterilované v sádle

210 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramVepřové maso libové
    • 5decilitrůSádlo škvařené
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
67 g
Vápník
13 g
Železo
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a rozdělíme do slenic. Zalijeme převařenou vodou a rozehřátým sádlem a ihned zavíčkujeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.