Vepřové plátky sterilované ve slaném nálevu

255 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramVepřové maso libové
    • 1litrVoda pitná
    • 20gramůSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vápník
21 g
Železo
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a ty mírně naklepeme. Kosti a kůže dobře povaříme v osolené vodě. Maso rozdělíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem z vařených kostí a ihned zavíčkujeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.