Vepřové po řecku
80 min.
Ingredience
- 200gramůVepřové maso libové
- 60gramůCeler bulvový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
772 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme a udusíme doměkka na celeru, nakrájeném na nudličky.
- 2Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
- 3Měkké maso nakrájíme na plátky a na talíři je ozdobíme nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem, plátkem citronu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zjemníme kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.