Vepřové ragú s květákem
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaMuškátový květ
- 4dekagramyMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusKvěták
- 4dekagramyMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 400gramůVepřové ve vlastní šťávě
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák uvaříme v osolené vodě a rozdělíme ho na růžičky.
- 2Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, zasypeme moukou a vymícháme světlou jíšku, zředíme vodou z květáku.
- 3Uvaříme na hustou omáčku, okořeníme, přilijeme smetanu a žloutek. Nakonec vložíme maso z konzervy a květák. Prohřejeme a podáváme.
- 9¨
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.