Vepřové řízky na bílém víně

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
973 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách v kastrole na sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme opečené řízky, potřeme je hořčicí, přidáme kousek citronové kůry, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme vínem a vodou. Přidáme kousek bujónu, šťávu povaříme a procedíme na řízky. Nakonec ochutíme citronovou šťávou a kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.