Vepřové řízky na bílém víně
70 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 2lžíceHořčice kremžská
- 1lžičkaSůl
- 80gramůSádlo škvařené
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusCitronová kůra
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKapary
- 0,5kusBujón natur hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
973 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách v kastrole na sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme opečené řízky, potřeme je hořčicí, přidáme kousek citronové kůry, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme vínem a vodou. Přidáme kousek bujónu, šťávu povaříme a procedíme na řízky. Nakonec ochutíme citronovou šťávou a kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.