Vepřové řízky na houbách

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Maso opečeme po obou stranách na polovině sádla rozehřátého v tlakovém hrnci. Podlijeme 1,5dl vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  • 2
    Na zbylém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky, sůl, kmín, osmažíme je a přidáme k masu. Vše dusíme ještě 5 minut, až maso i houby změknou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Vepřové řízky na houbách
Pro milovníky hub další skvělý recept, který připravíte rychle. Houby rostou, takže vyrazte do lesa a rozhlédněte se. My jsme jich našli obrovské množství kousek od Chebu. Vynikající pochutnáníčko. Vepřové řízky na houbách jsou perfektní variantou oběda či večeře nejen ve všední den, ale i třeba při přípravě pokrmu pro návštěvu. Určitě se jí zavděčíte.