Vepřové řízky na houbách
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřová kýta
- 40gramůSádlo škvařené
- 200gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Maso opečeme po obou stranách na polovině sádla rozehřátého v tlakovém hrnci. Podlijeme 1,5dl vody a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 2Na zbylém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky, sůl, kmín, osmažíme je a přidáme k masu. Vše dusíme ještě 5 minut, až maso i houby změknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Vepřové řízky na houbách
Pro milovníky hub další skvělý recept, který připravíte rychle. Houby rostou, takže vyrazte do lesa a rozhlédněte se. My jsme jich našli obrovské množství kousek od Chebu. Vynikající pochutnáníčko. Vepřové řízky na houbách jsou perfektní variantou oběda či večeře nejen ve všední den, ale i třeba při přípravě pokrmu pro návštěvu. Určitě se jí zavděčíte.