Vepřové řízky na smetaně
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 30gramůSádlo škvařené
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 3lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
27 mg
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.
- 2Maso obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Podlijeme vínem, 1dl vody a dusíme doměkka.
- 3Měkké řízky podlijeme smetanou, přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.