Vepřové řízky na smetaně

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůVepřová kýta
    • 30gramůSádlo škvařené
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1decilitrVíno bílé
    • 1špetkaSůl
    • 3lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
27 mg
Cukr
258 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.
  • 2
    Maso obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Podlijeme vínem, 1dl vody a dusíme doměkka.
  • 3
    Měkké řízky podlijeme smetanou, přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.