Vepřové řízky s kyselou smetanou
60 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceKapary sterilované
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
45 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
195 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky z omyté vepřové kýty odblaníme, naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem, pánev přiklopíme a dusíme doměkka.
- 3Ke konci dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme rajčatový protlak a nasekané kapary. Vše ještě 5 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.