Vepřové řízky se šunkovou gratinádou
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
109 mg
Cukr
249 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, osolíme, poprášíme mletou paprikou a moukou. Řízky po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, následně přendáme do pekáčku.
- 2Maso pokryjeme směsí rozšlehaných vajec, nasekané šunky, nastrouhaného sýru a soli. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit a povrch zrůžoví.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.