Vepřové řízky v omáčce teriyaki
35 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová kýta
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr třtinový
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceZázvor celý
- 150gramůMed včelí
- 80mililitrůOmáčka Teriyaki
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
264 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat.
- 2Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou.
- 3Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.