Vepřové řízky v omáčce teriyaki

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
264 mg
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat.
  • 2
    Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou.
  • 3
    Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.