Vepřové řízky v omeletách

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2187 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
225 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
8 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po okrajích nařízneme. Řízky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi, zabalíme do omelet a upravíme na nahřáté talíře.
  • 2
    Olej od opékání slijeme a na pánev přidáme máslo. Po rozehřátí je zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Šťávu nalijeme pod maso.
  • 3
    Příprava omelet: Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou, mlékem a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji 4 omelety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.