Vepřové řízky v omeletách
40 min.

Ingredience
- omelety
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 6lžicSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůŠunka dušená
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 600gramůVepřová kýta
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2187 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
225 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
8 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po okrajích nařízneme. Řízky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi, zabalíme do omelet a upravíme na nahřáté talíře.
- 2Olej od opékání slijeme a na pánev přidáme máslo. Po rozehřátí je zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Šťávu nalijeme pod maso.
- 3Příprava omelet: Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou, mlékem a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji 4 omelety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.