Vepřové s křemeňáky a hráškem

60 min.

Ingredience

    • 600gramůVepřová plec
    • 1,5lžičkyKmín celý
    • 0,5lžíceSůl
    • 4lžičkyPepř 4 barev
    • 2kusyCibule
    • 200gramůHouby čerstvé
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 3lžíceSádlo škvařené
    • 6lžicHrášek
    • 1,5decilitryVoda pitná
    • 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec omyjme, osušíme, nakrájíme na větší kousky tak, že na každou porci počítáme se 4 kousky masa. Maso osolíme, posypeme kmínem a rozdrceným pepřem 4 barev. Očistíme cibule, houby - křemenáky (s červenými hlavičkami) a pokrájíme je na plátky. Vyšší slaninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    V pekáči rozpustíme sádlo, položíme na něj maso, obložíme je cibulí, houbami a plátky slaniny. Ještě maso podlijeme 3 dl vody, pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 35 minut při 220°C - 250°C. Během té doby maso často poléváme výpekem a otáčíme. Plátky slaniny se snažíme mít na mase, aby se vyškvařily.
  • 3
    Ke konci pečení přidáme k masu mražený zelený hrášek. Poklici odkryjeme, podle potřeby přilijeme 1-1.5 dl vody a maso dopečeme, až má zlatou kůrku. Nakonec do výpeku přimícháme 3-4 lžíce smetany a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.