Vepřové s křemeňáky a hráškem
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1,5lžičkyKmín celý
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2kusyCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžíceSádlo škvařené
- 6lžicHrášek
- 1,5decilitryVoda pitná
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec omyjme, osušíme, nakrájíme na větší kousky tak, že na každou porci počítáme se 4 kousky masa. Maso osolíme, posypeme kmínem a rozdrceným pepřem 4 barev. Očistíme cibule, houby - křemenáky (s červenými hlavičkami) a pokrájíme je na plátky. Vyšší slaninu nakrájíme na plátky.
- 2V pekáči rozpustíme sádlo, položíme na něj maso, obložíme je cibulí, houbami a plátky slaniny. Ještě maso podlijeme 3 dl vody, pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 35 minut při 220°C - 250°C. Během té doby maso často poléváme výpekem a otáčíme. Plátky slaniny se snažíme mít na mase, aby se vyškvařily.
- 3Ke konci pečení přidáme k masu mražený zelený hrášek. Poklici odkryjeme, podle potřeby přilijeme 1-1.5 dl vody a maso dopečeme, až má zlatou kůrku. Nakonec do výpeku přimícháme 3-4 lžíce smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.