Vepřové smažené se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 350gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 25gramůKaštany vodní
- 75gramůFazolové klíčky
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 3decilitryVývar drůbeží
- 1špetkaCukr třtinový
- 2lžičkyVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Rozpálíme ve woku olej, přidáme zázvor, rozetřený česnek, vepřové nudličky a smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Přidáme pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku bez semínek, rozpůlené vodní kaštany, fenykl a smažíme 3 minuty. Přidáme fazolové klíčky a smažíme minutu. Vyndáme z woku maso a zeleninu a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme čínské rýžové víno, cukr a kuřecí vývar. Smícháme solamyl s vodou na hladkou kaši a vmícháme směs do omáčky. Přivedeme k varu a povaříme, aby omáčka zhoustla. Do woku vrátíme maso a zeleninu a povaříme 2 minuty, aby se vše prohřálo a pokrylo omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.