Vepřové srdce na slanině

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.
  • 3
    Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut.
  • 4
    Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě.
  • 5
    Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut.
  • 6
    Srdce podáváme s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.