Vepřové srdce na slanině
110 min.
Ingredience
- 2kusyVepřové srdce
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 4kusyPepř celý červený
- 3kusyNové koření celé
- 1lžíceHořčice kremžská
- 1lžíceHořčice hrubozrnná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKmín drcený
- 4gramySkořice mletá
- 1kusBujón hovězí
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.
- 3Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut.
- 4Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě.
- 5Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut.
- 6Srdce podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.