Vepřové trochu jinak

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na plátky, pak na hranolky silné přibližně 1,5 x 1,5 cm. Maso dáme do mísy, pokapeme ho chilli olejem, přidáme sójovou omáčku, 3 lžíce, a promícháme.
  • 2
    Konzervovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
  • 3
    Šalotku očistíme, drobně pokrájíme. Očištěný pórek pokrájíme zešikma na tenké proužky. Malé čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Žlutou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.
  • 4
    Ve woku si rozpálíme olej, přidáme pórek se šalotkou, zeleninu zpěníme, přidáme hranolky masa, které společně orestujeme dozlatova. Restujeme přibližně 2–3 minuty. Pak přidáme hříbky, sušené švestky, papriku a vše za častého promíchání osmažíme 8–10 minut. Ke konci přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, šťávu z ananasu, ananas pokrájený na kostky, dochutíme třtinovým cukrem, solí, bílým pepřem a sherry octem.
  • 5
    Důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.