Vepřové trochu jinak
45 min.
Ingredience
- 21,5lžicOlej chilli
- 6lžicOmáčka sojová světlá
- 1,5decilitryAnanasová šťáva
- 3kusyŠalotka
- 1kusPórek
- 150gramůHříbky čerstvé
- 1kusPaprika žlutá
- 4lžíceOlej olivový jedlý
- 1,5lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaPepř bílý
- 2lžíceOcet Sherry
- 1lžičkaSůl
- 600gramůVepřové kotlety
- 100gramůŠvestky sušené
- 200gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na plátky, pak na hranolky silné přibližně 1,5 x 1,5 cm. Maso dáme do mísy, pokapeme ho chilli olejem, přidáme sójovou omáčku, 3 lžíce, a promícháme.
- 2Konzervovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
- 3Šalotku očistíme, drobně pokrájíme. Očištěný pórek pokrájíme zešikma na tenké proužky. Malé čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Žlutou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.
- 4Ve woku si rozpálíme olej, přidáme pórek se šalotkou, zeleninu zpěníme, přidáme hranolky masa, které společně orestujeme dozlatova. Restujeme přibližně 2–3 minuty. Pak přidáme hříbky, sušené švestky, papriku a vše za častého promíchání osmažíme 8–10 minut. Ke konci přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, šťávu z ananasu, ananas pokrájený na kostky, dochutíme třtinovým cukrem, solí, bílým pepřem a sherry octem.
- 5Důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.