Vepřové závitky s hořčičným máslem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunkový salám
- 1lžičkaOlej stolní
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
433 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme.
- 2Hořčici smícháme s 1/3 dávky másla a směsí potřeme připravené maso. Na každý plátek položíme 2 kolečka šunkového salámu a svineme do závitků.
- 3Na zbylém rozehřátém másle a na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme závitky a opečeme je. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka.
- 4Nakonec šťávu zahustíme hladkou moukou, dochutíme a chvíli povaříme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a dušeným hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.