Vepřové žebírko bratislavské

50 min.
Slovensko

Ingredience

    • 100gramůCibule
    • 1500gramůVepřová pečeně
    • 30gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 700mililitrůHovězí vývar základní
    • 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
57 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
563 mg
Cukr
744 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraj s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.
  • 2
    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a krátce povaříme.
  • 3
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme hrášek, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme procezenou šťávu z výpeku s rajčatovým protlakem, přisolíme a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Nakonec žebírko přelijeme šťávou s vložkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.