Vepřové žebírko lašské

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 1000gramůVepřová pečeně
    • 30gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 10gramůKopr sterilovaný
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 500gramůZakysaná smetana
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
  • 2
    Žebírka po obou stranách opečeme na tuku.
  • 3
    Slaninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji dorůžova, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
  • 4
    Do základu přidáme žebírka a dusíme doměkka.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vývarem, rozšleháme a provaříme.
  • 6
    Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme, omáčku přes hustý cedník přecedíme na maso, přidáme na drobno nakrájený kopr a vše podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 2. 2. 2016
Vepřové žebírko lašské
Dávám palec nahoru a doporučuji vyzkoušet, kopr jsem použila sterilovaný. Místo klasické jíšky se dá zahustit tzv, suchou jíškou, je to mouka opražená za stálého míchání nasucho do světle béžového odstínu. Po vychladnutí ji vždy prosévám přes síto a dělám si ji do zásoby. Přílohou byly těstoviny.🙂