Vepřové žebírko lašské
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1000gramůVepřová pečeně
- 30gramůSůl
- 100gramůTuk
- 10gramůKopr sterilovaný
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůZakysaná smetana
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Žebírka po obou stranách opečeme na tuku.
- 3Slaninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji dorůžova, přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
- 4Do základu přidáme žebírka a dusíme doměkka.
- 5Měkké maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vývarem, rozšleháme a provaříme.
- 6Nakonec přilijeme kyselou smetanu, krátce povaříme, omáčku přes hustý cedník přecedíme na maso, přidáme na drobno nakrájený kopr a vše podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 2. 2. 2016
Vepřové žebírko lašské
Dávám palec nahoru a doporučuji vyzkoušet, kopr jsem použila sterilovaný. Místo klasické jíšky se dá zahustit tzv, suchou jíškou, je to mouka opražená za stálého míchání nasucho do světle béžového odstínu. Po vychladnutí ji vždy prosévám přes síto a dělám si ji do zásoby. Přílohou byly těstoviny.🙂