Vepřový bůček dušený na pivě
60 min.

Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2krajíceChléb konzumní
- 4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1208 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
113 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
430 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme maso, kmín a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou bůček dusíme, až je zcela měkký. V průběhu dušení případně přilijeme vodu.
- 4Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. Pak ji dochutíme solí a přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.