Vepřový bůček dušený na pivě

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800gramůVepřový bok
    • 1kusCibule
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 2krajíceChléb konzumní
    • 4decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 2decilitryVoda pitná
    • 1špetkaKmín mletý
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1208 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
113 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
430 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Vepřový bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme maso, kmín a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou bůček dusíme, až je zcela měkký. V průběhu dušení případně přilijeme vodu.
  • 4
    Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. Pak ji dochutíme solí a přecedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.