Vepřový bůček na pórku
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusPórek
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.
- 2V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.
- 3Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.
- 4Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.