Vepřový bůček na pórku

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůVepřový bok
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1kusPórek
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme mletým zázvorem.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme olej, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek, orestujeme a přidáme plátky masa. Opečeme je po obou stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Vždy před podlitím necháme šťávu vysmahnout a nožem seškrábneme připečenou šťávu z okraje kastrolu.
  • 3
    Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou a přidáme citronovou šťávu. Chvíli povaříme.
  • 4
    Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.