Vepřový bůček nadívaný

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
78 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
458 mg
Cukr
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prořízneme \\\"kapsu\\\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.
  • 2
    Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.
  • 3
    Nádivka :
  • 4
    Maso z telecí hrudi vykostíme, omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.
  • 5
    Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.