Vepřový bůček nadívaný
90 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 250gramůTelecí hruď
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMuškátový květ
- 1kusŽemle tuková
- 1kusSůl
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
78 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
458 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme. Ostrým nožem prořízneme \\\"kapsu\\\", kterou naplníme volně nádivkou, aby při pečení mohla nabývat. Kapsu poté zašijeme, povrch osolíme a dáme péct na rozehřátém másle, podlijeme a pečeme do červena.
- 2Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou, řádně rozmícháme a krátce povaříme.
- 3Nádivka :
- 4Maso z telecí hrudi vykostíme, omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky, aby se nám lépe umlelo. Nameleme je s namočenou a vymačkanou žemlí, přidáme změklé máslo, dvě vejce umíchaná na másle a jedno vejce syrové. Směs okořeníme špetkou muškátového květu, osolíme a řádně rozmícháme.
- 5Jako přílohy podáváme dušenou i vařenou zeleninu, brambory a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.