Vepřový bůček pečený
100 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
68 mg
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.
- 2Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.
- 3Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.
- 4Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
- 5Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.
- 6Krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Vepřový bůček pečený
Pečený vepřový bůček dělám ráda, jen mi trošku zapáchá ta kůže (teď mi hospodyňky prominou a muži také, protože je to jistě jejich oblíbená pochoutka) a občas ji odříznu.. Nejlepší bůček je domácí, ale dostanu se k němu jen ojediněle, takže mě zachraňuje pojízdný rozvoz masa a i tentokrát jsem udělala dobře, že jsem si tam bůček koupila a podle tohoto receptu ho připravila. Chutnal celé naší rodině a dostává od nás pět hvězdiček. Bůček byl měkoučký, šťavnatý, prostě jedna báseň.