Vepřový bůček pečený

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
68 mg
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.
  • 2
    Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.
  • 3
    Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.
  • 4
    Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.
  • 6
    Krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Vepřový bůček pečený
Pečený vepřový bůček dělám ráda, jen mi trošku zapáchá ta kůže (teď mi hospodyňky prominou a muži také, protože je to jistě jejich oblíbená pochoutka) a občas ji odříznu.. Nejlepší bůček je domácí, ale dostanu se k němu jen ojediněle, takže mě zachraňuje pojízdný rozvoz masa a i tentokrát jsem udělala dobře, že jsem si tam bůček koupila a podle tohoto receptu ho připravila. Chutnal celé naší rodině a dostává od nás pět hvězdiček. Bůček byl měkoučký, šťavnatý, prostě jedna báseň.