Vepřový bůček pečený s párky
110 min.
Ingredience
- 200gramůPárky jemné
- 600mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme a podélně protkneme oloupanými párky. Maso mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti a podlijeme vodou. Pečeme zvolna doměkka a dozlatova. Během pečení bůček přeléváme šťávou a podléváme vodou.
- 2Před koncem pečení bůček obrátíme, nařízneme kůži na proužky a maso dopečeme.
- 3Upečený bůček vyjmeme, do šťávy podle potřeby přilijeme vodu, krátce převaříme a procedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.