Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku

20 min.
Čína

Ingredience

    • 350gramůVepřový bok
    • 150gramůFazole bílé sterilované
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2stroužkyČesnek
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 1lžičkaVegeta
    • 0,5lžičkaKmín mletý
    • 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
134 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, sterilované fazole scedíme přes síto, necháme okapat.
  • 2
    Kousky masa prudce osmažíme na rozpálené pánvi bez oleje. Když se z masa vypeče tuk, přidáme do pánve sójovou omáčku, kmín a 2 lžíce teplé vody. Směs důkladně promícháme. Pokud je maso křehké a nerozpadá se, přisypeme okapané fazole, přidáme prolisovaný česnek, Vegetu, ocet. Vše zamícháme, směs v pánvi opatrně obrátíme a necháme ještě chvilku prohřát.
  • 3
    Rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme pokrájené naložené plátky masa. Necháme maso zbělat, přilijeme druhou polovinu oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, dolijeme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme, smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.