Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem

60 min.
Thajsko

Ingredience

    • 1hrstKoriandr celý
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1stroužekČesnek
    • 2lžíceKoření pěti vůní
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1kusLimetka
    • 500gramůVepřový bok
    • 3lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
70 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut.
  • 2
    Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.