Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem
60 min.
Ingredience
- 1hrstKoriandr celý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceKoření pěti vůní
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusLimetka
- 500gramůVepřový bok
- 3lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
70 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut.
- 2Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.