Vepřový guláš s bramborami
60 min.

Ingredience
- 3kusyOkurky nakládané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusKmín drcený
- 750gramůVepřové plíce
- 1kusSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyCibule
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
- 2Během dušení přidáme do guláše očištěné, na kostky nakrájené brambory, lžíci rajčatového protlaku nebo guláš můžeme podlévat při dušení rajčatovou šťávou.
- 3Na závěr guláš posypeme na kroužky nakrájenou cibulí osmahnutou na tuku a znojemskými okurkami na jemno nakrájenými.
- 4Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
- 5Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.