Vepřový guláš s fazolkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 1lžičkaKmín drcený
    • 750gramůVepřová plec
    • 2šálkyFazolky ve slaném nálevu - sterilované
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
  • 2
    Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
  • 3
    Do hotového guláše přidáme lžíci rajčatového protlaku a 2 šálky šikmo pokrájených sterilovaných fazolek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.