Vepřový guláš s kysaným zelím
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 1špetkaKmín celý
- 300gramůZelí kysané
- 600gramůVepřová plec
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.
- 2Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.
- 3Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.
- 4Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 2. 2017
Vepřový guláš s kysaným zelím
Tento guláš znám pod názvem - segedínský. Já osobně většinou používám sladkou smetanu a dávám jí méně. Palec nahoru. 🙂