Vepřový guláš s kysaným zelím

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1kusCibule
    • 1špetkaKmín celý
    • 300gramůZelí kysané
    • 600gramůVepřová plec
    • 0,25litrZakysaná smetana
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 1lžičkaSůl
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.
  • 2
    Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.
  • 3
    Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.
  • 4
    Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 2. 2017
Vepřový guláš s kysaným zelím
Tento guláš znám pod názvem - segedínský. Já osobně většinou používám sladkou smetanu a dávám jí méně. Palec nahoru. 🙂