Vepřový guláš se šunkou a sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 1kusKmín drcený
    • 750gramůVepřové plíce
    • 1kusSůl
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 50gramůŠunka dušená
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
  • 2
    Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
  • 3
    Hotový guláš před podáváním posypeme šunkou nakrájenou na malé proužky a strouhaným sýrem.
  • 4
    Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.