Vepřový guláš se šunkou a sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusKmín drcený
- 750gramůVepřové plíce
- 1kusSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
- 2Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
- 3Hotový guláš před podáváním posypeme šunkou nakrájenou na malé proužky a strouhaným sýrem.
- 4Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.