Vepřový mozeček s vajíčky a lanýži
30 min.
Ingredience
- 400gramůVepřový mozek
- 3kusyŠalotka
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5kusLanýž
- 1lžícePetržel kudrnka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůMáslo bylinkové
- 400gramůBageta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové mozečky omyjeme, dáme do síta, přelijeme vroucí vodou, poté je zbavíme blan a žilek. Očištěné šalotky pokrájíme nadrobno. 6 vajec rozklepneme do misky, z nich vyjmeme lžicí 2 žloutky a odložíme je do skleničky. Lanýže nastrouháme na tenké plátky, petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.
- 2V pánvi na rozehřátém másle zpěníme šalotku, jakmile se začne smažit a je zlatavá, přidáme mozečky, promícháme a pod pokličkou dusíme 5 - 7 minut. Přidáme vejce a mícháme do doby, než zhoustnou. Vsypeme sůl, pepř, promícháme a přidáme odložené žloutky. Znovu promícháme, ale už nesmažíme. Mozeček nakonec zjemníme přidáním sladké smetany.
- 32 bagety pokrájíme zešikma na plátky. V tefonové pánvi rozpálíme bylinkové máslo a plátky bagety osmažíme z každé strany do zlatova.
- 4Mozeček rozdělíme na talíře, ozdobíme nastrouhanými tenkými plátky lanýžů a petrželkou. K mozečku s vejci podáváme křupavé plátky bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.