Vepřový perkelt se zelím

100 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.
  • 3
    Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.