Vepřový perkelt se zelím
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůVepřová plec
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 2kusyRajčata
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.
- 2Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.
- 3Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.