Vepřový předkrm dim sum
17 min.
Ingredience
- 4,5lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 400gramůVepřové maso mleté
- 2kusyCibulka jarní
- 50gramůBambusové výhonky konzervované
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 24plátkůTěsto Wonton
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
529 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy dáme vepřové mleté maso, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky, sherry, sójovou omáčku, moučkový cukr, sezamový olej a sníh z bílků a vše promícháme. Přidáme škrobovou moučku a smícháme s ostatními ingrediencemi.
- 2Na vál rozmístíme plátky wontonového těsta. Na každý plátek dáme doprostřed lžíci směsi, zabalíme i s náplní a všechny rohy stiskneme k sobě.
- 3Wontony narovnáme do síta a obalíme navlhčeným kusem čisté látky. Síto vložíme do pánve a vaříme wontony v páře 7 minut.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.