Vepřový řízek moravský (minutka)

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
315 mg
Cukr
92 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenčí plátky. Rozklepeme je do tenka, osolíme a naplníme směsí vajec míchaných na slanině se šunkou.
  • 2
    Zabalený řízek spíchneme párátkem, ponoříme jej do mírně osoleného hladkého těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky.
  • 3
    Po částečném okapání řízek usmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.
  • 4
    Vyjmeme párátka a řízek ihned podáváme.
  • 5
    Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a částečně roztavíme. Osmahneme na ni šunku nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmíchanými vejci, mírně osolíme a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.