Vepřový řízek podle Petra Voka
60 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 750gramůVepřová kýta
- 20gramůSůl
- 150gramůTuk
- 2gramyNové koření celé
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůCitrony
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
944 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě a přes vlákno nakrájíme na řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova.
- 3Do základu přidáme řízky, zvolna je opečeme, zalijeme částí teplého vývaru, přidáme nové koření a dusíme.
- 4Téměř měkké řízky přendáme do čistého kastrolu, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, krátce povaříme a přecedíme na řízky.
- 5Slaninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, roztavíme a přidáme k řízkům se štávou.
- 6Nakonec podle potřeby dosolíme a vše ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.