Vepřový řízek podle Petra Voka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
944 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě a přes vlákno nakrájíme na řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova.
  • 3
    Do základu přidáme řízky, zvolna je opečeme, zalijeme částí teplého vývaru, přidáme nové koření a dusíme.
  • 4
    Téměř měkké řízky přendáme do čistého kastrolu, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, krátce povaříme a přecedíme na řízky.
  • 5
    Slaninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, roztavíme a přidáme k řízkům se štávou.
  • 6
    Nakonec podle potřeby dosolíme a vše ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.