Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyVepřová kýta
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
41 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
32 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s mlékem, zašleháme vejce, osolíme, vmícháme nastrouhaný sýr a připravíme si řídké těsto. Řízky očistíme, naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme.
- 2Namáčíme je v připraveném těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku
Kdo má rád úpravu masa smažením, tak si pochutná. Udělala jsem jen trochu více těstíčka, to dělám vždy, ať nemusím šetřit :-) Ono záleží, jak jsou velké plátky masa. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, tak ho je potřeba více, než uvádí recept. Jde použít i sýr uzený, někdy naklepané plátky masa potřu prolisovaným česnekem, nebo se dá přidat do těstíčka.