Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
41 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
32 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s mlékem, zašleháme vejce, osolíme, vmícháme nastrouhaný sýr a připravíme si řídké těsto. Řízky očistíme, naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme.
  • 2
    Namáčíme je v připraveném těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 7. 2015
Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku
Kdo má rád úpravu masa smažením, tak si pochutná. Udělala jsem jen trochu více těstíčka, to dělám vždy, ať nemusím šetřit :-) Ono záleží, jak jsou velké plátky masa. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, tak ho je potřeba více, než uvádí recept. Jde použít i sýr uzený, někdy naklepané plátky masa potřu prolisovaným česnekem, nebo se dá přidat do těstíčka.