Vepřový špíz s hřiby
30 min.
Ingredience
- Na potření
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 4špetkyPepř 4 barev
- 2špetkyKmín drcený
- 0,5lžičkaOlej chilli
- 120gramůHříbky čerstvé
- 160gramůVepřová panenka
- 1kusPaprika oranžová
- 2kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 45gramůŠunka z krůtích prsou
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Čtyři menší očištěné hříbky nakrájíme podélně na silnější plátky (asi 7 mm). Omytou a osušenou vepřovou panenku a šunku pokrájíme na plátky silné 1.5cm. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na širší proužky, rajčata na plátky. Očištěnou cibuli na silnější kolečka.
- 2Gril si předehřejeme na 200°C. Na kovové jehly střídavě napichujeme všechny suroviny.
- 3V misce v olivovém oleji vymícháme čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a přidáme 1/2 lžičky chilli oleje. Poté olejem potřeme kolem dokola celé špízy, poklademe je na zapékací misku a vložíme ji do horké trouby pod gril.
- 4Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbytkem oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.