Vepřový špíz s hřiby

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři menší očištěné hříbky nakrájíme podélně na silnější plátky (asi 7 mm). Omytou a osušenou vepřovou panenku a šunku pokrájíme na plátky silné 1.5cm. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na širší proužky, rajčata na plátky. Očištěnou cibuli na silnější kolečka.
  • 2
    Gril si předehřejeme na 200°C. Na kovové jehly střídavě napichujeme všechny suroviny.
  • 3
    V misce v olivovém oleji vymícháme čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a přidáme 1/2 lžičky chilli oleje. Poté olejem potřeme kolem dokola celé špízy, poklademe je na zapékací misku a vložíme ji do horké trouby pod gril.
  • 4
    Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbytkem oleje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.