Vepřový steak s broskví zapečený
60 min.
Ingredience
- 2000gramůVepřová pečeně
- 30gramůSůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKompot broskvový
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 300gramůŠunka dušená
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 120mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
86 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
650 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.
- 2Plátky potom pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené potřeme máslem. Výpek zastříkneme vývarem a provaříme.
- 3Do máslem vymazané zapékací misky vložíme opečené plátky masa, na každý položíme plátek sunky, půlku kompotované broskve a překryjmeme plátkem tvrdého sýru. Dáme do trouby zapéci.
- 4Zapečené plátky vyjmeme, smícháme obě šťávy, převaříme a porce při podávání šťávou podléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.