Vepřový závitek Nachimov
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 750gramůVepřová kýta
- 225gramůVepřový ořez
- 110gramůJátra vepřová
- 100gramůTuk
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 20gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme.
- 2Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku.
- 3Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě.
- 4Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme.
- 5Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem.
- 6Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou.
- 7Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek.
- 8Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme.
- 9Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.