Vepřový závitek Nachimov

85 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme.
  • 2
    Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku.
  • 3
    Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě.
  • 4
    Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme.
  • 5
    Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem.
  • 6
    Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou.
  • 7
    Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek.
  • 8
    Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme.
  • 9
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.