Veronský salát s kuřecím masem
45 min.
Ingredience
- 5gramůChilli koření mleté
- 250gramůKuřecí prsa
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 60gramůMed včelí
- 10gramůKmín římský
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 600gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůCukr krupice
- 50mililitrůOcet Sherry
- 50gramůFazolky blanšírované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, nakrájenou chilli papričku, med a římský kmín. Opékáme 10 minut za stálého míchání. Hotovou směs přendáme do mísy a necháme zchladnout. Promícháme s koriandrem.
- 2Brambory uvaříme doměkka, zcedíme a necháme zchladnout.
- 3Do vroucí vody vložíme fazolky a 3 minuty vaříme. Scedíme a necháme zchladnout. Smícháme brambory nakrájené na kostičky, rozpůlené fazolky, papriku nakrájenou na proužky, nakrájená rajčata a kuřecí směs.
- 4Připravíme zálivku - smícháme olivový olej, chilli koření, ocet, cukr a nasekaný koriandr. Salát přelijeme zálivkou a můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.