Veselí klauni
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda bílá
- 150gramůFondán
- 30gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceCukrové zdobení
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
358 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta namočíme do čokolády, vyjmeme a necháme trochu oschnout.
- 3Z fondánu různých barev vytvarujeme klaunům čepičky a kloboučky, které přitiskneme do ještě vláčné čokolády na kouličkách. Posypeme cukrovým zdobením. Z červeného fondánu vytvarujeme nosy a pusy, z modrého uši. Vmáčkneme do čokolády a necháme zaschnout.
- 4Nakonec tmavou čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni namalujeme figurkám ústa a oči.
- 5Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 6Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 7Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 8Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 9Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.