Veselí klauni

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na zdobení
    • 100gramůČokoláda bílá
    • 150gramůFondán
    • 30gramůČokoláda na vaření
    • 1lžíceCukrové zdobení
  • Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
358 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
  • 2
    Kouličky předem připravené ze základního těsta namočíme do čokolády, vyjmeme a necháme trochu oschnout.
  • 3
    Z fondánu různých barev vytvarujeme klaunům čepičky a kloboučky, které přitiskneme do ještě vláčné čokolády na kouličkách. Posypeme cukrovým zdobením. Z červeného fondánu vytvarujeme nosy a pusy, z modrého uši. Vmáčkneme do čokolády a necháme zaschnout.
  • 4
    Nakonec tmavou čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni namalujeme figurkám ústa a oči.
  • 5
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 6
    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 7
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 8
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 9
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.