Vesnické koláče
60 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 2lžíceCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh měkký
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůDžem jahodový
- 100gramůTvaroh tvrdý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.