Vesnické koláče

60 min.

Ingredience

    • 600gramůMouka polohrubá
    • 3decilitryMléko polotučné
    • 30gramůDroždí
    • 2lžíceCukr krupice
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůTvaroh měkký
    • 20gramůCukr vanilka
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 50gramůDžem jahodový
    • 100gramůTvaroh tvrdý
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.